Möt Linnea Arfs, vår nya Customer Relationship Manager!

Vi går äntligen mot ljusare tider och Workaround växer! Denna gång har vi intervjuat Linnea Arfs som kommer jobba som Workaround’s nya Customer Relationship Manager med fokus på kundnöjdhet och marknadsföring. Ursprungligen kommer hon från Göteborg men har återigen bosatt sig i vår vackra huvudstad. Ett varmt välkommen tillbaka! Här berättar Linnea vad hon kommer göra i sin nya roll, hennes vision och att hon redan varit i kontakt med sajten då hon själv letade kontorsplats för några år sen. Trevlig läsning!

Berätta om din bakgrund?

Jag jobbade senast på Blocket där jag jobbat som Customer Success Manager och som Interim Head of Communications. Sedan 2009 har jag varit baserad i Stockholm och jobbat inom PR, digital marknadsföring och Customer Success-baserade roller. I bagaget finns även en Medie- och kommunikationsutbildning samt ett utlandsår med marknadsföringsstudier och praktik i Washington D.C. 

Vad fick dig att vilja börja på Workaround?

Jag ville testa en ny bransch och jobba för ett litet mindre företag där man själv kunde forma sin roll i mångt och mycket. Surfade runt på Workaround när jag själv letade kontorsplats under min frilansperiod som stylist. Tyckte redan då att att Workaround hade en smidig tjänst som kändes helt rätt i tiden. Jag signade dock inte någon plats för egen del, men jag tyckte att det verkade vara en väldigt stimulerande bransch att jobba i. 

Vad vill du åstadkomma på Workaround?

Åh, var ska jag börja? (skratt) Mitt huvudansvar kommer att vara att genomföra retentionbaserade aktiviteter. För mig är det av största vikt att bygga grymma relationer med de vi hjälper och att våra hyresgäster alltid går via Workaround när det är dags att byta kontor eller förlänga ett befintligt avtal.

Workaround